Pozdrav pro dědu a babičku

06.04.2020 11:58

Pozdrav pro dědu a babičku

V této době, více než kdy jindy, myslíme na naše dědy a babičky. Někteří ale nemají to štěstí, že mohou být se svými rodinami v kontaktu. Navíc je velká spousta seniorů v domovech pro seniory již dlouhé týdny bez možnosti návštěv, stýská se jim a milých informací z venku se jim dostává jen velmi málo. Ačkoliv se pracovníci domovů a dalších zařízení sociální péče snaží a odvádí skvělou práci, přeci jen dostat hezký obrázek nebo dopis od dětí je pro každého dědečka a babičku jedním z nejhezčích dárků. Proto jsme se rozhodli pomoci seniorům v Libereckém kraji dopřát trochu té radosti a dětem umožnit ukázat, jak umějí malovat a psát.

K tomu ale potřebujeme spolupráci vás, milé děti, i vašich rodičů, kteří vám mohou s pozdravem pro dědu a babičku pomoci.

 

Jak na to?

Vezměte čistý papír, nejlépe čtvrtku, o velikosti A4. Přeložte ji napůl. Přeložený hřbet budete mít na levé straně. Na tuhle první stránku namalujte nějaký veselý obrázek pro dědu nebo babičku z domova pro seniory. Nevadí, že to není váš děda nebo babička, radost z takového obrázku budou mít určitě velikou.  Protože se vaše obrázky budou ještě dezinfikovat, je potřeba, abyste na kreslení používaly barevné pastelky nebo voskovky, případně fixy. Nevhodné jsou vodovky a tempery.

Až budete mít obrázek nakreslený, rozložte přeloženou čtvrtku a sem můžete napsat nějaký hezký vzkaz nebo básničku, kterou také dědu nebo babičku potěšíte. Úplně stačí pár slov, nemusíte nic dlouhého vymýšlet. Mělo by se ale jednat o něco milého a veselého. Vznikne tak hezké přáníčko, které se každý může postavit na stolek a bude ho těšit dlouhou dobu.

 

Kam s hotovým přáníčkem?

Přáníčka můžete každý čtvrtek mezi 8 a 16 hod. doručit osobně do některé z poboček Občanského sdružení D.R.A.K. z.s.:

  • Oblačná 450/1, Liberec 5
  • U Školky 579, Tanvald
  • Antonína Dvořáka 2243, Turnov

Mimo čtvrtek nám je můžete zanechat ve schránce nebo pověsit na dveře či plot v igelitové tašce.

Poslat nám je samozřejmě můžete také poštou na adresu Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5. Pokud máte k dispozici skener, přijímáme i barevně naskenované na e-mailové adrese pozdrav.seniorum@seznam.cz

 

—————

Zpět