Aktualizované informace k ředitelskému volnu

02.03.2020 14:48

Základní škola, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace

 

 

 

OZNÁMENÍ O ŘEDITELSKÉM VOLNU

 

 

Ve dnech: 6.3.2020

 

Důvod vyhlášení ředitelského volna: MODERNIZACE KOTELNY V UL. GOLLOVA

 

 

Informace o provozu školní družiny ve dnech ředitelského volna: vzhledem k nízkému zájmu ze strany zákonných zástupců otevřena nebude

 

Informace o provozu školní jídelny ve dnech ředitelského volna (bude v provozu?): netýká se nás

 

V Liberci dne: 26.2.2020

 

Ředitel školy: Mgr. Barbora Hodíková

 

 

 

§ 24 zákona č. 561/2004 Sb. (ŠZ) (2) V období školního vyučování může ředitel školy ze závažných důvodů, zejména organizačních a technických, vyhlásit pro žáky nejvýše 5 volných dnů ve školním roce. Umožňuje-li to povaha věci, ředitel školy s dostatečným předstihem oznámí důvody vyhlášení volného dne zřizovateli a zveřejní je způsobem umožňujícím dálkový přístup.

§ 8  vyhl. č. 74/2005 Sb. (1) Družina poskytuje zájmové vzdělávání žákům jedné školy nebo několika škol, případně i dětem v přípravné třídě jedné nebo více základních škol a dětem v přípravném stupni jedné nebo více základních škol speciálních.

(2) Družina vykonává činnost ve dnech školního vyučování a o školních prázdninách. Po projednání se zřizovatelem může ředitel přerušit činnost družiny v době školních prázdnin. Ředitel po projednání se zřizovatelem může po dohodě s řediteli jiných družin zprostředkovat možnost poskytování zájmového vzdělávání účastníků v jiné školní družině po dobu přerušení provozu, především v době školních prázdnin. Ředitel zveřejní na vhodném veřejně přístupném místě informaci o přerušení provozu družiny a popřípadě také informaci o možnosti a podmínkách zajištění vzdělávání v jiné družině.

 

—————

Zpět